انرژی در آینده نه چندان دور

از گذشته تا کنون انسان به دنبال پیدا کردن روش هایی برای تولید انرژی بوده است و این روند در آینده هم ادامه پیدا خواهد کرد ، و کاملا مشخص است که در آینده منابع انرژی جدید جایگزین منابع انرژی قدیمی خواهند شد .با روشن‌تر شدن مزیت‌های بی‌شمار انواع انرژی تجدیدپذیر در مقایسه با انرژی‌های تجدید ناپذیر، روز به روز بر تعداد دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و بازیگران بخش خصوصی که خواهان تولید و بهره‌برداری از این نوع انرژی‌ها هستند، افزوده می‌شود. در این میان، مدیران موفق و خلاق کسانی هستند که با توجه به این جریان رو به رشد در دنیا، برای کسب‌وکار خود برنامه‌ریزی کنند .

میزان استفاده از منابع انرژی چه تغییراتی کرده است؟

استفاده از انرژی های تجدید پذیر و تجدید ناپذیر در گذر زمان دستخوش تغییرات گسترده ای شده است که خوشبختانه سهم رشد انرژی های تجدید پذیر بیشتر بوده است . ظرفیت جهانی تولید انرژی های تجدیدپذیر از سال 2000 تا سال 2023 ، ۴۱۵ درصد یا با نرخ رشد مرکب سالانه ۷.۴ درصد رشد کرده است. با این حال، بسیاری از مناطق بزرگ و ثروتمند، از جمله ایالات متحده و اروپا، رشد متوسط ​​سالانه ظرفیت انرژی تجدیدپذیر کمتری دارند . بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، در سال ۲۰۲۳، ظرفیت تولید انرژی‌ های تجدیدپذیر در دنیا در مقایسه با ۲۰ سال گذشته، بیشترین رشد را داشته است. این میزان انرژی می‌تواند دنیا را تا پایان دهه پیش رو تأمین کند. همچنین، بر اساس این گزارش، در سال گذشته، تولید انرژی های تجدیدپذیر در دنیا با ۵۰ درصد رشد به ۵۱۰ گیگاوات در سال ۲۰۲۳ رسید. به این ترتیب، این سال بیست‌ودومین سالی است که تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان رکورد جدیدی را ثبت کرده است..

نمودار  زیر با استفاده از آخرین اطلاعات منتشر شده از آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر نشان می‌دهد که چگونه هر منطقه جهان به رشد ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر از سال ۲۰۰۰ کمک کرده است .

روند انرژی های تجدیدپذیر در اقتصادهای توسعه یافته

بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی از ۰.۸ به ۳.۹ تراوات افزایش یافت. سهم چین از این افزایش، ۱.۴ تراوات بود که بیشتر از مجموع آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی است. انرژی های تجدیدپذیر در اینجا شامل انرژی خورشیدی، بادی، آبی (به استثنای ذخیره سازی پمپی)، انرژی زیستی، زمین گرمایی و انرژی دریایی است.

وضعیت انرژی تجدیدپذیر در ایران چگونه است؟

ایران بخشی از کمربند خورشیدی جهانی است که در هر سال ۲۲۰۰ ساعت آفتاب و ۲ مگاوات ساعت انرژی بر مترمربع دریافت می‌کند. به عبارت دیگر، در کشور ما امکان تولید ۶۰ گیگاوات انرژی خورشیدی وجود دارد. بااین‌حال، در حال حاضر، ظرفیت نصب شده فتوولتائیک در کل ایران ۵۰۰ مگاوات است. این میزان تنها ۰.۰۵ درصد از توان تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را تشکیل می‌دهد .

اگر در ایران به اندازه مشخص شده در نقشه ، یک مزرعه پنل خورشیدی بسازیم ، این مزرعه کل مصرف برق کشور را تامین میکند .

کلام آخر

بسیاری از افراد به دنبال روشی پرسود و البته کم ریسک برای سرمایه گذاری هستند که بتوانند از طریق آن کسب درآمد بکنند . با توجه به رشد استفاده از انرژی های تجدید پذیر ، سرمایه گذاری و احداث نیروگاه میتواند روش خوبی برای کسب درآمدی عالی باشد . علاوه بر این استفاده از این نوع انرژی ها تاثیرات مثبتی بر روی محیط زیست دارد و میتواند به خوبی از گرمایش جهانی جلوگیری کند . برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از همکاران ما به صورت کاملا رایگان مشاوره بگیرید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *